Dopis rodičům - základní informace

12.05.2012 15:19

Přinášíme Vám aktuální informace o dění v našem Sdružení - mužete si i tento dokument stáhnout  .

 

Vážení rodiče,

ráda bych vás jménem Sdružení přátel a rodičů školy ZS Komenského 414/7 v Čelákovicích informovala o využití vašich finančních příspěvků z fondu SRPS v roce 2011, o schváleném rozpočtu pro rok 2012 a aktuálních aktivitách SRPS.

ROZPOČET 2011

V loňském školním roce proběhl zkušební pilotní projekt, kdy byla pedagogům a žákům pro zkvalitnění, obohacení výuky a zvýšení motivace dětí při výuce nabídnuta možnost čerpat finanční prostředky z fondu SRPS. Projekt proběhl úspěšně - v roce 2011 SRPS obdrželo celkem 12 žádostí od pedagogů. Zástupci jednotlivých tříd měli k dispozici celkem 20 bodů a měli možnost přiřadit jednotlivým návrhům jejich určitý počet. Výsledné pořadí projektů naleznete na webových stránkách.Většina pomůcek již byla pedagogy zakoupena a je ve výuce využívána. Pomůcky je možné si osobně prohlédnout při prezentaci SRPS u vchodu do ZŠ dne 19. 4. v době konání třídních schůzek, příp. shlédnout články s fotografiemi na adrese https://srps-zs-komenskeho-celakovice.webnode.cz/. Tam také naleznete i jednotlivé žádosti pedagogů.

ROZPOČET 2012

V roce 2012 se již o příspěvek SRPS ucházelo celkem 21 projektů, 13 tvořily žádosti pedagogů,
6 vedení školy a 2 žádosti rodičů.  Povzbudivé bylo obdržení 2 žádostí i od rodičů – návrh na interaktivní přednášky o zdravé výživě pro žáky II. stupně a návrh na anonymní hodnocení učitelů samotnými žáky II. stupně (finanční náklady budou příp. sponzorským darem rodiče – žádost proto není součástí tabulky rozpočtu). Tento návrh je v jednání s vedením školy. I letošní rok byly všechny žádosti o příspěvek bodově ohodnoceny a na schůzi SRPS byl schválen rozpočet na kalendářní rok 2012. Schválené projekty a pomůcky budou postupně zakoupeny v návaznosti na výběr vašich příspěvků v tomto pololetí a v I. pololetí dalšího školního roku. Rozpočet, jednotlivé projekty a pořadí dle obdržených bodů naleznete na našich stránkách.

WEBOVÉ STRÁNKY

Pro rychlejší informování vás rodičů o využití příspěvků a také pro plánované umožnění elektronického bodového hlasování VŠEM rodičům (nejen zástupcům tříd) bylo na březnové schůzi SRPŠ odhlasováno vytvoření vlastních webových stránek SRPS na adrese https://srps-zs-komenskeho-celakovice.webnode.cz/. V tuto chvíli zde naleznete základní informace, stránky postupně doplňujeme a aktualizujeme.

SORTIMENT ŠKOLNÍHO BUFETU

Na podněty rodičů zlepšit sortiment školního bufetu proběhla jednání s vedením školy,
pí Děkanovskou - zodpovědnou vedoucí bufetu a firmou Tržický, v.o.s. - nájemci a provozovateli bufetu. Po vstřícném jednání s firmou Tržický, v.o.s. byla dohodnuta obměna a doplnění části sortimentu - v průběhu května a června bude školní bufet postupně doplňován
o obložené bagetky a chleby přímo z výrobny firmy Tržický, bude také doplněno sladké pečivo. Cukrovinky (pendreky apod.) nahradí např. zdravější varianta - sušenky Bebe apod. Zápis z jednání naleznete na webových stránkách sdružení.

Jménem SRPS bych touto cestou také ráda vyjádřila poděkování – vám rodičům za příspěvky SRPS a za čas, věnovaný tomuto dopisu, dále vedení školy, pedagogům a zástupcům tříd za aktivní spolupráci.

Uvítáme podněty, návrhy, připomínky a samozřejmě aktivní zapojení dalších rodičů J. Neváhejte nás prosím kontaktovat na adrese srps.celakovice@seznam.cz

Těším se na další spolupráci J

Bc. Hajnala Ackah, předsedkyně sdružení

SRPS při ZŠ Komenského 414/7, Čelákovice, Duben 2012

Zpět